Βορειοδυτικές εκδόσεις

Τα στοιχήματα είναι για να κερδίζονται.

Τον Γιάννη Πλιώτα τον γνωρίζω καιρό. Μας έφεραν κοντά οι κινηματογραφικές ανησυχίες μας, και η φιλία επισφραγίστηκε με την αγάπη μας για το γράψιμο και το διάβασμα. Συγγραφέας επικής φαντασίας, βιβλιόφιλος, κινηματογραφόφιλος, ανήσυχο πνεύμα, δημιουργικό. Ένας άνθρωπος που χαίρεσαι όταν τον γνωρίζεις και χαίρεσαι διπλά όταν σε τιμά με τη φιλία του.
Εκτός από τις συγγραφικές ενασχολήσεις ο Γιάννης Πλιώτας ασχολείται επίσης με την βιβλιοκριτική, ως αρχισυντάκτης του free-press περιοδικού ‘‘Bookmarks’’ και ως δημιουργός του blog ‘‘σελίδα για άλλες σελίδες’’ http://giannis-pliotas.blogspot.com/ .
Για τις κινηματογραφικές του ασχολίες θα μιλήσω κάποια άλλη στιγμή με εκτενέστερη αναφορά.
Εδώ και λίγους μήνες ασχολείται ενεργά με τις εκδόσεις και το ηλεκτρονικό βιβλίο μέσω του νεοσύστατου εκδοτικού οίκου Βορειοδυτικές Εκδόσεις, με έδρα τα Γιάννενα http://voreiodytikes.blogspot.com/.
Οι βορειοδυτικές εκδόσεις έχουν σαφή προσανατολισμό προς το σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα.
Στόχος είναι να αναδείξουν νέους συγγραφείς και να εκδοθούν αξιόλογα έργα που θα φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες. Επιθυμώντας την εναρμόνηση με την εποχή και τις εξελίξεις, όλα τα βιβλία διατίθενται σε μορφή e-books δωρεάν και τα βιβλία κυκλοφορούν με άδειες creative commons.
Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν ήδη δύο βιβλία, το 1.οοο.οοο στιγμές, του Μιχάλη Φουντουκλή και το Καλημέρα και Αντίο, της Αγγελικής Σχοινά.

Στις 18 του Μάρτη, Παρασκευή, στις 8.00 μ.μ, στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, παρουσιάζω το βιβλίο του Μιχάλη Φουντουκλή 1.00.000 στιγμές. Σας περιμένουμε.

Όσοι δεν τα καταφέρετε να έρθετε, θα μάθετε λεπτομέρειες και μυστικά, στην επόμενη ανάρτησή μου, όπου θα σας συστήσω τον Μάικ και τις 1.000.000 στιγμές του.

Advertisements